Fru Jarl

2:a dagen, Epcot.

Vår andra dag spenderade vi i Disneys park Epcot, min favorit! Lite roligt när jag tänker tillbaks till när jag och syrran var små, då älskade mamma och pappa denna parken mest och vi tyckte den var sämst. Parken har utvecklats enormt sedan dess och idag finns många attraktioner och mycket att göra för barn, förr så var det lite mer av en ”vuxen park”.

Parken är uppbyggd i två delar, den första man kommer in i finns de flesta åkattraktionerna i. De bygger allihopa på ett gott syfte kan man säga. Vi och barnen får lära sig om historia, uppfinningar, utveckling, våra sinnen, använda fantasin och mycket om miljö. Både roligt och väldigt lärorikt!

I den andra delen som kallas ”Showcase” finns en gigantisk utställning om våra olika länder och dess kulturer. De har byggt upp ett antal olika länder runt en sjö, så varje land går att besöka en efter en. Charmen med detta är att de verkligen byggt upp en stad i varje land, med rätt mat i restauranger, i deras butiker finns endast produkter som är typiskt för landet, personalen som jobbar pratar landets språk och kommer ursprungligen därifrån och attraktionerna som finns avspeglar landet på ett eller annat sätt.

I den här parken är det svårt att bestämma vart man vill äta, det finns många bra och häftiga resturanger. Vi bestämde oss för att äta lunch i Japan och middag i Mexico. Jag och Felix åt minst sagt annorlunda sushi, så gott! Barnen åt någon typ av nuggets (svårt att välja vegetariskt till barnen hela tiden, det finns inte alltid) så länge barnen känner att de väljer själva så är det okej.

I Mexico åt vi vegetarisk tortilla, barnen åt pasta.

Barnen fick varsin ”väska” i form av en zippåse att lägga kort och klistermärken som de kunde samla i varje land. Så varje gång vi kom in i ett nytt land så fick de hålla utkik efter ”kids fun spot” där de satt en person ifrån landet och skrev deras namn eller ritade en symbol på korten de fick. De fick själva gå fram och säga vad de heter och tack så mycket på engelska. Så stolta barn för en så liten grej, vi fick ihop nästan alla kort. Får fortsätta en annan dag.

Mollie hade sätt fram emot att få åka Norges nya åkattraktion, Anna och Elsa såklart! Och wow vilken vacker attraktion de har lyckats med, Mollie skrek av glädje när vi kom ut ”Pappa, den var episk!”. Vart hon lärt sig det ordet vet vi inte, men hon var överlycklig.

Varje attraktion är inte bara en ”karusell”, det är så mycket mer. Historien börjar i kön in och efter attraktionen finns det mer att se eller att göra. Som denna tex The seas with Nemo and friends. Vi var nog här inne i 1,5 timma. Efter Nemo finns en stor utställning med akvarium och olika fiskar, delfinshow m.m
När vi skulle röra oss hemmåt öppnade sig himlen och riktigt Orlando regn öste ner. Vi hade varken paraply eller regnkappa med oss så det var bara snällt att gå igenom hela parken i regnet och känna dropparna rinna. Mollie den lilla damen tyckte det var förskräckligt, det var ju lite vatten…

Vi åkte förbi Walmart på vägen hem till villan och köpte mer mat och kollade vad som fanns i övrigt. Det är ju gigantiskt, typ Ullared fast en matbutik med precis allt.

Barnen köpte även deras första autograf böcker och har nu börjat samla på signaturer och foton.

Vi kom i säng vid 21, lite senare iaf. Jag vacklade klarvaken kl 05.30, lite framsteg iaf..

idag gör vi Animal Kingdom och ska få åka Avatar som vi förbokat fastpass till!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats