Den här maträtten delade tidningen Vego på Facebook och jag gjorde den samma dag för att den såg så god ut. Jag hade helt rätt, så enkel att göra och supergod. Barnen åt utan att klaga det minsta., det måste ändå betyda godkänt!
4 portsioner
Innehåll:
1 finhackad gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
200 g skivade färska champinjoner
4 msk tomatpure
1 riven morot
2 dl havre grädde
400 ml krossade tomater
2 tsk dijonsenap
2 tsk paprikapulver
1 msk torkad timjan
1 tsk soja
1 grönsaksbuljongtärning
400 g svarta bönor
salt
svartpeppar
Tillbehör
Ris för 4 personer
Finhackad persilja
Fräs lök och vitlök mjuk i olja. Tillsätt champinjonerna och stek tills löken har mjuknat. Lägg i tomatpuré och den rivna moroten och låt steka ytterligare en minut under omrörning. Ha i resterande ingredienser, förutom bönorna, och låt koka i 10 minuter. Tillsätt nu de sköljda svarta bönorna. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och finhackad färsk persilja.
Mums Mums!
Gud så gott!!?
Gud så gott!!?
Gud så gott!!?
Gud så gott!!?
Gud så gott!!?
Gud så gott!!?