Fru Jarl

En dag på Öland!

Nu i helgen har vi varit med husvagnen i Kalmar för att Måns ska träna och Felix köra säsongens sista motortävling. Men vi hade också planerat att ta en dag på Öland, och vilken fantastisk dag vi fick!
Först var vi inne på att göra Ölands djurpark men den gjorde vi förra året, och helt ärligt var det inte jätte mycket att ha. Barnen tyckte det var roligt såklart, men det är en park med stora underhållsbehov.

Vi tog istället bilen och körde runt för att upptäcka och se vad Öland har att erbjuda. Naturen är sin egen på ön och väldigt vacker med sina kvarnar, de gamla stenmurarna och vattnet precis intill kanten.

Första stoppet blev på ett lantligt fik precis bredvid Borgholm slott, där vi åt lunch och tog fika och kaffe efteråt. Jättefin miljö och god mat och fika! Små bodar fanns intill med lokala varor, vi köpte bönor av olika slag och honung med oss hem. Barnen köpte egengjorda klubbor som de åt senare i bilen. Kaffestugan heter stället och kan varmt rekommenderas. Ska bli kul att laga mat och dricka te med lokala varor från Öland.

Vi åkte vidare till Borgholm slott och kollade först utvändigt, de har byggt ett museum med en jättefin utställning på slottet så vi valde att gå in och kolla också. Kostade endast 95 kr för mig och Felix, barnen gick gratis. Så värt pengarna, vilket häftigt ställe och så vackert!

Det blev mycket att gå, ett väldigt mäktigt och stort slott, vi gick upp för alla trappor om och om igen, och runt överallt för att inte missa något. Börjar känna av att de är lite tyngre att gå, tur att barnen har mindre ben och går lika sakta dem. De hade en app som vi laddade ner med slottets historia, så det blev som en saga som vi fick följa. Inne i slottet var utställningen med all historia och både slottet i Nyköping och Mariefred hade ett samband med detta.

Jag kunde aldrig föreställa mig att Borgholm skulle blir en så intressant och rolig upplevelse, både jag och Felix var väldigt nöjda med att vi valde at gå in och inte bara kolla utanför slottet. Barnen blev trötta i benen men tyckte att det var väldigt häftigt med ett ”riktigt” slott/borg!

Vi körde vidare efter vårt besök på Borgholm. Vi hade satt ett mål att åka förbi Böda camping för att kolla om vi ska boka en vecka tills nästa sommar. Det var en bit att köra och vi fick se mycket av Öland under tiden.

Campingen på Böda var jättefin, vilken strand! Helt underbar! Det blir minst en vecka där nästa sommar!

Vi gick en promenad på stranden, doppade fötterna i det kalla vattnet och plockade snäckor med barnen. De fick också springa av sig i en av deras fina lekplatser. Vi kollade husvagnsplatser och poolområdet samt vad campingen hade att erbjuda. Det blir helt klart en fin vistelse där nästa år. Så skönt att gå på den vackra stranden och andas in frisk luft och känna lugnet, lite skillnad mot stressen i husvagnen och tentaplugg.

Vilken dag vi fick, så mysig, rolig och underbar!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats