Fru Jarl

En helg på sjukhus.

Denna helg blev inte alls som vi tänkt. Det började i fredags efter att jag hämtat barnen på dagis och Måns klagar på att han har ont i ena kinden. Han säger senare på kvällen att det hänt en olycka på dagis. Som förälder tror man såklart på allt han säger, men det hade inte hänt något utan Måns började må väldigt dåligt. Han ville verkligen inte åka in till läkaren för att kolla.

På lördagsmorgonen åkte jag och skrev kontrakt. När jag kom hem var Måns helt svullen på ena sidan av ansiktet och det såg ut som en hård böld precis vid kindbenet som var väldigt varm. Ringde direkt till 1177 och vi fick åka in till Strängnäs. Han hade även feber nu, det hade han inte kvällen innan.

Läkaren vi träffade i Strängnäs visste inte vad det var, han ringde en läkare i Eskilstuna och rådfrågade. Vi fick åka hem med antibiotika över natten och åka in till Eskilstuna dagen därpå för vidare undersökning.

När vi kom in där fick vi vänta i fyra timmar(!!) och sen när läkaren kom och såg Måns blev det lite mer som hände. Han kollade och sa sen att det måste vara påssjukan trots att han är vaccinerad och det är mycket ovanligt så här års att man får det. Då det smittar mycket kom de senare in med hela skyddsutrustningen och tog tre rör med blod från Måns. Vi kände oss väldigt farliga då vi inte fick öppna dörren eller gå någonstans, när de var klara fick vi gå raka vägen ut, inte stanna, utan åka hem och hålla oss för oss själva några dagar.

Vi får svar idag om det verkligen är påssjukan och då blir Måns en i statistiken, allt händer Måns.

Så helgen blev rent sagt trist och nu måste båda barnen vara hemma hela veckan för smittorisk. Skönt med lite sol iaf så kan vi kanske gå ut en stund och få frisk luft.

Sen 1982 ingår påssjukan i vaccinprogrammet så vi andra borde inte bli smittade.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats