Fru Jarl

Gröna rispappersrullar.

Det här är ett väldigt roligt, gott och valfritt alternativ till middag. Vem bestämmer vad du ska ha i din rispappersrulle?
Jag fick detta recept av tidningen Vego, som många andra jag har testat, mycket gott! Standardreceptet ser ut enligt nedan:

4 Portioner
Ca 20 stycken rispapper
200 g fast tofu
2 avokador i strimlor
125 g sockerärtor
1/2 gurka, tunna skivor
6 salladslökar, fint skivade
1/2 röd paprika, strimlad
färska böngroddar
1 kruka mynta

Dippsås
1/2 röd chili, finhackad
1 salladslök, finhackad
1 msk riven ingefära
2 msk rödvinsvinäger
1/2 dl ljus sojasås
2 msk strösocker
1 msk sesamolja

Gör enligt nedan:
1. Fyll en stor tallrik eller skål med hett vatten. Doppa ner ett rispappersark i vattnet och låt ligga i 10 sek. Ta upp och lägg på skärbräda (blöt handduk). Lägg på lite av varje i mitten av arket. Vik in ändarna och rulla igor så fast du kan. fortsätt tills alla grönsaker är använda.

Dippsås:
Blanda ihop samtliga ingredienser. Doppa rispappersrullarna i dippsåsen och hugg in.

Jag själv kom snabbt på som vanligt att det var lite väl mycket i grundreceptet. Vem äter 20 rullar? Inte en familj på 2 vuxna och 2 barn iallafall. Jag och felix åt 3 rullar var, med morötter och sojabönor till. Barnen åt varsin rulle med tillbehören. Man är rätt mätt efter det.

Rispapperna som jag köpte, skulle vara 12 stycken i en förpackning men jag fick runt 20 stycken i en. Kanske blev något packnings misstag, men jag har iallafall en och en halv förpackning kvar nu. Jag använde endast lite mynta, olivolja istället för sesamolja och lite mer paprika för att det är så gott.

Riktigt kul och gott recept, barnen tyckte att det var en rolig grej, de åt inte allt men mycket, testa hemma!!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats