Fru Jarl

Helg i Jönköping & Gränna.

Efter jobbet på fredagen packade vi snabbt väskorna och åkte neråt i landet. Vi planerade bara två dagar innan att åka ner för att ta en till helg i Jönköping och Gränna tillsammans med våra vänner Nathalie, Kim och Amanda. Så roligt att ha möjligheten att ses oftare nu när vi så enkelt kan ta med husvagnen, det blir som en liten minisemester varje helg vi är iväg.

Jönköping är en stad som jag och Felix har blivit smått förälskade i, en stor stad men så välskött och vacker. Nästan så att vi skulle kunna flytta dit, om det inte hade varit för vårt älskade hus hemma. Det kommer definitivt bli en stad som vi ofta besöker och speciellt när Nathalie med familj finns där.

På vägen ner blåste det minst sagt storm och såklart hade vi motvind med vår transporter och husvagn. Det gick trögt minst sagt, har nog inte varit med om det motståndet på en väg innan, men vi tog det lugnt. Vi kom ner ganska snabbt även om det gick segt, 3,5 timme med middagsstopp på vägen.

Vi valde att bo på Gränna camping som vi fått tips om, en mellanstor campingplats som ligger mitt inne i Gränna med gångavstånd till allt. Det ligger vid vattnet och restauranger vid hamnen, jag tyckte det var riktigt mysigt. Felix hade bokat platsen precis intill lekparken som var väldigt uppskattat av barnen. Det som upplevdes som trist var deras pacersystem som de hade till toaletter, disk och allt allmänt. Det ligger centralt så det är helt förståligt, men jobbigt att alltid bära med sig ett kort för att komma in.

På lördagen åkte vi in till Jönköping och mötte upp Nathalie och Amanda i stadsparken. En otroligt fin park med jättestor lekplats som barnen tycker är rolig, de har även djur att kolla på. Efter parkhäng blev det vegansk lunch, lite butiker och fika på det. Sen började den svala luften att övergå i regnväder och storm. Vi åkte upp på grännaberget på vägen tillbaks till Gränna för att se vart vi skulle äta lunch på söndagen. Vi tog en promenad i ösregn, så efterlängtat och skönt!
Vi avslutade dagen med en middag i hamnen.

På söndagen blev det lunch på Grännaberget och sen en liten tur in i Gränna. Barnen köpte såklart med sig polkagrisar innan hemfärd.

Vi kom hem rätt skapligt i tid och hann med en hälsotallrik till middag och lite mys med tända ljus. Det är så härligt att kunna ta lite semester i vardagen, nu när man har friheten med husvagn och kunna åka bort när man vill, och hur mycket man vill.

Nästa tripp som är planerad är till Göteborg och Liseberg.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats