Fru Jarl

Helgen i Jönköping.

Nu är helgen över och vi kom knappt upp ur sängen imorse, väldigt trötta idag. Vi har haft en helt underbar helg i Jönköping, och hittat på massor av roliga saker. Barnen började redan tjata på att vi skulle åka ner till Nathalie på nytt i bilen på vägen hem. Så de har haft riktigt kul!

Vi började lördagen med en morgonpromenad ner till Gnesta till Minifini för att välja ut en present till Nathalie. Kände att jag behövde aktivera barnen lite också inför den långa bilresan. Det blåste storm ute, men det var fortfarande varmt. Vi hittade ett set med kläder innan barnen hade rivit hela butiken. Typ en utmaning varje gång att gå med dem i butik, det gäller att bestämma sig fort!

Vi packade väskan och bilen full och åkte iväg. Det tog inte lång tid innan båda barnen sov. Nere i Linköping så vaknade dem och var hungriga, så vi stannade till och tog en paus på Max. Måns fick välja, och nöjda blev dem. Sen började det bråkas i baksätet men vi klarade resan hyfsat bra ner till Jönköping, och jag hittade fram till Nathalie.

Märktes att barnen suttit i bilen en lång stund så vi gick direkt till stadsparken. Där hade de en jättestor lekpark, djur och dansbana. Linköping är ju en otroligt fin stad! Ibland önskar jag att vi hade samma möjligheter i lilla Gnesta till utegym och ett antal olika lekparker osv. Den minsta lekparken var nog lika stor som vår största i Thuleparken. Barnen lekte sig trötta, Måns tyckte stadsparken var bäst på hela helgen, de hade ju så mycket roligt.

Vi gick rätt långt, fortsatte till Coop för lite lördagsgodis och sen lite mer lek i en mindre lekpark på vägen hem till Nathalie. Sen var de rätt trötta när vi kom tillbaks. Vi lagade Spagetti och köttfärsås, en av barnens favoriter och de åt väldigt bra!

Stackars Nathalies katt Elvis fick en ren chock, han undrade nog hur länge de två vildarna skulle bli kvar. Men på kvällen kom han in till oss och myste i sängen. Han höll koll på att barnen somnade och sen gick han ut. Han kom direkt in igen på morgonen vid 6.00, då Måns tyckte att det var dags att vakna. Tror varken jag eller Nathalie höll med, men vi gick upp. Det är nog väldigt spännande att sova hos någon annan.

Vi hade packat badkläder och tänkte åka och bada, men vädret höll inte med. Det regnade och blåste ute, så vi tog bilen till Leos Lekland, så barnen kunde aktivera sig lite innan vi skulle gå på bio. Det blev något nytt för Nathalie att gå på lekland, det är ju jättekul! Vi var bland de första på plats och det var lite folk, brukar alltid vara massa barn och mycket ljud, det har aldrig varit så lugnt och skönt!

Barnen kunde leka i lugn och ro, de brukar i vanliga fall vara rätt ivriga. Men eftersom det var så lite folk, blev de också rätt lugna.

Vet inte hur länge vi lekte, men vi åkte vidare till Pizzahaut för lite lunch. Barnen är så knasiga och valde pannkakor på en pizzaresturang, men de åt upp all mat iaf! När det var dags att åka till bion så var barnen jätte trötta och somnade i bilen, de 10 minuter som vi åkte. Trodde nästan att de skulle sova igenom filmen men de gjorde de inte.

Vi avslutade besöket i Jönköping med filmen Hitta Doris, och den var jättebra. Riktigt rolig, vet faktiskt inte om jag tycker den var bättre än första. Barnen tyckte att den var så spännande så de satt stilla och kollade på hela filmen. Ingen av dem somnade.

Sen var vårt besök slut och vi begav oss hemåt. Stort tack Nathalie för en jätte rolig helg, det måste vi snart göra om. Det är synd att vi inte bor närmre och kan ses oftare. Men samtidigt, nu när vi bor så långt bort, det är då vi planerar besök och verkligen ses. Bara för att närheten finns, betyder det oftast inte att man ses oftare. Jag och barnen längtar tills nästa gång!

Hemvägen gick lätt, Mollie sov hela vägen hem. Måns vaknade i Norrköping och pratade lite med mig. Vi fastnade i kö, men det rullade ändå på ganska hyfsat bra. Pappa kom hem samtidigt som oss, han har haft otur i helgen med en motorcykel som gick sönder, så det blev inte så mycket köra för honom. 

Kvällen avslutades med en rabarberpaj hemma till en film i soffan. Idag är det ju inga mer onyttigheter för min del, så jag passade på igår. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats