Fru Jarl

Mulle Mecks temapark.

I lördags tog vi tåget mot Stockholm för att göra ett besök på Mulle mecks temapark som ligger vid Ulriksdals station. Barnen tycker det är lite spännande att få åka tåg ibland och jag gillar inte Stockholmstrafiken så det passade bra! Felix tog sin motorcykel upp eftersom det var Mälaren runt, så han mötte oss på plats.

Lekparken ligger mitt i ett bostadsområde och är baserad på barnboksfiguren Mulle Meck och hans vänner. Lekparken har byggts med ledning av Tor svae som också byggt mycket av sagorna på Junibacken. Den är helt öppen för alla, årets alla dagar och är helt gratis.

Jag fick detta tips av en annan blogg och tyckte att miljön just påminde om Junibacken fast i utemiljö. Det är Båtar, flygplan, bilar och små hus med inredning. Det finns vattenlek med bäck och rinnande damm.

Barnen tyckte att detta enkla äventyr var väldigt roligt. Mest anpassat för Mollies ålder, Måns hade önskat större rutschkanor och högre höjder i form av klätterborgar. Det var helt klart värt ett besök!

Ett tips kan vara att åka dit på en vardag om det är möjligt. Det var rätt mycket folk och lekande barn där, och parken är inte jättestor. Det är många detaljer på en liten yta, så det hade varit mysigare med lite mer lugn.

Intill lekparken fanns ett fåtal restauranger och matvagnar som de ställt upp för vissa perioder. Vi åt på en japansk resturang intill lekparken som var väldigt trevlig, skönt med lite lugn och ro efter all lek.

Jag älskar att hitta på aktiviteter med familjen, stora som små och denna var så enkel, att bara ta med barnen till en lekpark. Men vilka barn tycker inte om lekparker? Det har vi alla gjort under uppväxten.

Kan varm rekommendera ett besök här, ni kan hitta mer information på:

https://www.barnsemester.se/attraktioner/mulle-mecks-lekpark

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats