Fru Jarl

Påskhelg i Rissna, Östersund & Bydalsfjällen.

En underbar påskledighet har nått sitt slut och vi har fått uppleva snön en sista vecka. Vi har spenderat påskveckan uppe i vårt land, i Rissna, Brunflo, Östersund och Bydalsfjällen. Vi har hunnit med både grillning, skidor, skridskor och spark på isen. Verkligen en super skön vecka, utan stress och med mycket frisk luft!

Vi var borta söndag till söndag, och resan upp och ner gick över förväntan. Vår lilla tjej är duktig på att åka bil, bara några stopp för att äta och för att sträcka på benen. Måns och Mollie är vana att åka långt, inga problem med dem alls. Vi åkte tidigt och kom upp till stugan i Rissna på kvällen, men lagom så att vi kunde laga middag där.

Stugan ligger precis intill vattnet som nu var över 80 cm tjock is. Mycket snö låg kvar på tomten som barnen kunde leka med fritt, samt leka intill i skogen med allt vad den har att erbjuda. Vi tog dagarna som de kom, det blev mycket utetid. Felix hade en släkting som plogade en bana på isen så att han och Felix kunde köra isbil en dag. Det blev även en utmärkt bana att ta sparken och åka runt på, barnen tyckte det var super kul. Vi testade att åka skridskor, men den dagen hade isen blivit för porös. Vi Grillade lunch ute vid två olika grillplatser och satt i solen och njöt! Vi promenerade i skogen och kollade på en fors.

Felix farmor bor i Brunflo och tanken med att åka upp var såklart att träffa henne, och så att hon skulle få möjlighet att se Minelle. Vi var där 3-4 ggr och hälsade på. Gudmor Pia åkte med oss upp och vi bodde hela veckan tillsammans, barnens favorit. Felix pappa och farbror var även uppe för att åka skidor, så dem fick vi träffa en hel del också.

Barnen och Felix åkte skidor en dag i Bydalsfjällen medan jag och Minelle kollade på. Sen fick pappa Felix en egen dag i backen medan barnen, jag och Pia tog sparkarna till ett par vänner i närheten. Sen blev det en dag inne i Östersund i deras badhus och i stan. Premiär för Minelle att bada i bassäng, det var riktigt mysigt tyckte hon!

Påskafton spenderades med Felix släkt och många påskägg blev det. Barnen har fått leta ägg nästintill varje dag. Vi gjorde påskbord på vårt vis och barnen fick äta tant Astrids goda pannkakor.

En riktigt avslappnad vecka, ett helt annat liv och tempo har de längre upp. Jag älskar det! Tack för denna gång, ses nästa vinter! ❤️

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats