Fru Jarl

Punkt 6: Mer minimalism.

Vad är viktigt här i livet? Är det status och saker som vi lever för? Mitt svar är väldigt enkelt! Jag lever för mina tre personer, min familj. Om vi har det vi behöver, mår bra och är lyckliga tillsammans, så är jag lycklig. Vi kom över minimalism av en slump, en dokumentär som tilltalade oss. Speciellt Felix älskar att rensa, jag likaså. Om det är ordning och reda hemma, så känns livet likaså.

Minimalism går ut på att du bevarar det du verkligen älskar och bryr dig om, det du behöver i vardagen. Vi brukar vanligtvis rensa med jämna mellanrum, men nu går vi igenom allt. Det känns som en lättnad, för att alla saker tar plats. Om vi behåller de vi älskar och gör oss av med resten, så minskar stressen. Jag tycker om ordning och reda, det är som ro för själen. Vad passar då bättre att göra sig av med saker man inte använder?

De saker vi inte använder kan få ett mycket bättre användningsområde hos någon annan. Det som känns oviktigt för oss kan istället någon annan älska och använda. Den hysteri om att köpa saker är galen, det är en lättnad att inte vara en del av den. Kan betona att vi inte går till överdrift i detta, många går hela vägen, men vi vill fortfarande ha ett hem med innehåll. 

När livet kommer nära, så är personerna i din närhet viktigast, allt annat är oviktigt.

Jag kan varmt rekommendera dokumentären ” Minimalism”. Ni finner hela dokumentären på Netflix och trailern nedan.


Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats