Fru Jarl

Recept: Italienska vegobollar med tomatsås

Att ändra kosten var till en början inte alls lätt. Jag visste inte vart jag skulle börja och spenderade mycket tid för att hitta rätt. Därför kommer jag att dela med mig av de goda recept som vi har lagat här hemma! Börjar med barnens nya favorit, de bokstavligen slängde i sig maten och frågade direkt om jag kunde laga samma mat nästkommande dag! Riktigt gott med andra ord!

Italienska vegobollar med tomatsås
4 Portioner

Vegobollar
400 g sojafärs/vegofärs
1 dl vatten
3 dl brödsmulor
2 msk majsstärkelse
1 dl finhackad basilika
1 dl riven parmesan
1 msk tomatpure
1 pressad vitlöksklyfta
Lite muskotnöt
salt
svartpeppar

Tomatsås
1 msk olivolja
1 gul lök, finhackad
2 pressade vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater 400 ml
salt
svartpeppar

Vegobollar
1. Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål, efter att ha värmt sojafärsen lätt i en panna (fryst). Krama ihop till en smidig deg och rulla sedan till bollar. Det går fint att använda Maizena redning istället för majsstärkelse.
2. Stek bollarna gyllende i rikligt med olivolja.

Tomatsås
1. Fräs den gula löken och vitlöken i olivoljan tills löken mjuknar och blir lätt transparent.
2. Häll ner krossade tomater, salt och svartpeppar. Koka och låt sjuda i 10 minuter.
3. Vänd ner vegobollarna i tomatsåsen.

Servering
1. Koka spaghetti och servera tillsammans med vegobollarna och tomatsåsen.
2. Riv över lite parmesanost.

Enkelt, gott och klart!

Receptet kommer från tidningen Vego.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats