Fru Jarl

Sörmlandsleden – Femöre.

Vi bestämde oss för en premiärhelg i sommarstugan i Oxelösund igår. Vi packade iordning direkt efter frukost och gav oss iväg. Planen har varit att gå på Sörmlandsleden varje helg vi har möjlighet. Vi gick ut förra helgen i Gnestaområdet och tänkte nu börja testa slingorna runt om Nyköping/Oxelösund. Riktigt härligt för både oss och framförallt barnen att få komma ut i naturen och göra av med energi.

När vi kom ut till stugan fixade vi iordning. Vi satte igång allt och krattade på tomten. Måns och Mollie hjälpte pappa, jag och Minelle fixade mat. Det var lika kallt inne som ute, så det var bara att elda på och sätta igång värmen.

Vi åkte ut på sörmlandsleden, slingan som går runt Femöre. Där skulle vi få se något vi inte hade planerat! Femöre är otroligt vackert, rätt kort slinga men med mycket att se. Vi tog med kaffe och lite fika. Minelle älskar att hänga med ut i bärselen, sover gott när den gungas fram.

Mollie fick första överraskningen när hon sprang ikapp till mig och Minelle. Det rasslade till vid fötterna och hon fick rent sagt panik. Årets första orm hade kommit fram, jag hatar ormar! Hon beskrev ormen som mörkgrön på ryggen och limegrön på magen, hur hon nu hann se det ?

Nästa överaskning hittade Felix, vi kom fram till en strand och där långt upp från vattnet ligger en sälbebis. Jättesöt liten säl helt ensam. Vi stod på ca 5 meters avstånd och pratade med honom/henne, vi kollade på varandra och den försökte inte att dra sig mot vattnet. Vi blev lite fundersamma om det verkligen var normalt och om den mådde bra, så vi ringde runt lite och förstod sedan hur det låg till. Tydligen lämnar sälmamman sin bebis på land medan hon jagar, sen hämtar hon upp bebisen. Vi satte oss en bit ifrån och fikade, när vi skulle gå började även lilla sälen att låta och dra sig sakta mot vattnet. Den ropade säkert på sin mamma. Inte något man får uppleva varje dag!

Senare såg barnen även en död fågel, så det blev en del upptäckter på vägen. Inte något som barnen direkt får ta del av när de sitter inne och kollar tv eller spelar tv-spel. Så värt att ta ut barnen mycket och njuta av naturen!

När vi kom tillbaks till stugan var den lite varmare, och vi eldade både i vardagsrummet och köket för att få upp värmen helt. Vi bäddade precis som förra året framför brasan, hela familjen. Lite mindre plats nu när vi är fem, men så otroligt mysigt! Imorse åkte vi hem tidigt eftersom Felix skulle iväg, barnen tjatar som vanligt att vi ska stanna en natt till, det får bli en annan dag väldigt snart!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats