Fru Jarl

Vårt 2017 i helhet!

Vilket fantastiskt år 2017 visade sig att vara, mycket har hänt under de senaste månaderna. Det blev ett år med mycket nöje och massvis med kämpande från vår sida. Många förändringar bjöd året på som gjort oss starkare som familj. Vi ville ha mycket tid tillsammans och planen var att resa mycket men ändå vara hemma så pass att vi skulle hinna med årets mål med våra byggnationer.

Jag tycker vi lyckades bra med allt! Vi har rest, vi har gjort förändringar som gett oss mer tid för varandra, vi har kämpat med våra projekt och hunnit slutföra en del. Ja, vi har hunnit med mycket på ett ynka år.

Vi började året med att skåla in 2017 på en byggnadsställning på övervåningen, bara vi fyra och med utsikt över de sina fyrverkerierna. Målet var tydligt, nu skulle vi verkligen satsa på att bli klara med barnens övervåning och en del andra projekt. Vi började redan första dagen och då såg det inte mycket ut för världen, men vi hade trots allt gjort mycket dess för innan. Vi varvade med byggnation och pauser med barnen utomhus, så de kunde vara snälla på nedervåningen. Vi hade snö och åkte mycket pulka precis i början av året.

Som många andra år så inledde vi året med sjukstuga, med bland annat vinterkräksjukan. Men vi hann åka iväg på en kort kryssning innan för att fira min 28-årsdag. Utanför byggdes vårt dubbelgarage i full fart, där vi köpte tjänsten. Väldigt skönt att stå med nycklarna i handen i slutet på första månaden. Felix dröm hade gått i uppfyllelse, ett eget och stort garage.

Tiden flöt på och vi byggde vidare, i februari var alla väggar täckta med första lagret skivor, nu var det dags för gips. Måns insjuknade i misstänkt påskjuta och svullnade upp i hela ansiktet. Otäckt och vi fick inte svar förrän ca 4-5 månader senare att det var något annat. Vi jobbade på och jag kom in på min utbildning till fastighetsingenjör som inom kort startade.

Mollie fyllde 4 år och vi bokade vår första resa till Legoland istället för att åka på sommaren. Innan åkte jag till Palma med jobbet på Svensk Fastighetsförmedling som då firade 80-års jubileum. Jag hann bara hem och packa om så bar det iväg till Danmark och Lalandia. Lite blåsigt och delvis regn, men det blev en helt fantastisk resa med familjen.

Nu kom vi in i årets jobbiga period, där jag inte helt mådde som jag brukar. Jag kände pressen från alla håll och fick panik. Jag lät livet verkligen gå på paus och informerade att jag skulle sluta med mitt mäklaryrke men visste inte alls vad jag skulle jobba som istället. Jag kom till en punkt där jag fick nog, det har inte varit 100% någon gång under det senaste året, utan det var verkligen toppar och dalar med mitt yrke och jag ville ha mer till med min familj.

Så istället för att tänka gjorde vi en hel del roliga saker tillsammans, Felix motorcykeltävlingar började rulla igång. Så jag valde att packa bilen med barnen och åkte iväg på diverse äventyr för att ha kul och kolla på pappa. Vi åkte till High Chaparral, Ullared, Astrid Lindgrens värld, Gröna lund och stannade på diverse ställen på vägen.

Vi hade nu kommit rätt långt på övervåningen med gips, spackel och börjat med innertak. Under min lilla semestervecka så målade jag och barnen garaget, iaf till en början. Felix fortsatte sen på sin semester med barnen.

Det kändes som en lång tid som jag låt livet gå på paus, men snart vände allt. Jag fick ett nytt jobb och faktiskt precis det jag ville, Fastighetsförvaltare på SBC. Vilken lycka och lyx att få jobba som det man pluggar till. Vi åkte till Liseberg och Göteborg för att fira! Sista dagen jag jobbade som mäklare så åkte vi iväg på kryssning i en extra fin hytt, det var helt underbart att få känns den friheten efter all stress jag kände innan.

Vi passade på att spendera mycket tid på Kolmårdens djurpark, i sommarstugan och på lådbilslandet.

På helgerna när pappa hade tävlingar åkte vi med och bodde på hotell. Vi åkte bla till Kalmar och Öland, vi passade på att besöka Ölands Djurpark och badade i det svinkalla vattnet. Hemma grävdes hela vår uppfart upp och vi la sten och byggde mur, det blev så otroligt bra! Måns slutade på Dagis och började i förskoleklass, kändes väldigt stort!

Måns fyllde 6 år och vi hade hemligt kalas på Brandstationen med skattjakt. Han blev riktigt glad, och en aning exalterad. Felix körde sin sista tävling i Södertälje och vi hejade på. Slutade med en andra plats och barnen fick se pappa på pallen. 2017 bjöd på ett riktigt bra svampår, jag och Mollie plockade mängder. Som sedan jag fick sitta och rensa i evigheter.

Vår andra resa till Legoland i Danmark och Lalandia gick av stapeln direkt 2 dagar efter Måns födelsedag. Vi köpte årskort till Legoland första gången vi åkte, så vi bokade en villa på Lalandia som vanligt, Super mysigt. Det visade sig att Lego House hade premiär samma helg vi var där, så det testade vi också. En riktig häftig upplevelse, vi har aldrig byggt så mycket Lego som den dagen.

Underbara barn mässan var vi på tillsammans med syrran, och inte trodde jag att barnen skulle tycka att det var så roligt som de tyckte. Vi var där från öppning till stängning och de hade så roligt.

Elen blev klar på övervåningen och även innertaket. Nu var det bara små detaljer kava innan golvet skulle börja läggas.

Nu hade vi bestämt vårt slutliga mål, att bygga klart och inreda övervåningen till barnen i Julklapp. Så nu började pressen, och vi körde på. Varje kväll och ledig dag, bygga och bygga. Det gick med en väldig fart, och barnen var helt underbara som hade förståelse för att vi spenderade tid på övervåningen. De hade absolut ingen aning att vi kommit så långt, eller att de skulle få rummen till jul. De fick inte se någonting på övervåningen, allt planerades som en överraskning.

December kom väldigt fort och snart var det någorlunda jul i vårt hus. Julen fick bli lite speciell eftersom vi hade total fokus på övervåningen, men vi hann med det mesta, dock inte julgardiner. Jag och barnen åkte iväg på Kolmårdens sagojul medan pappa var hemma och la det sista av golvet på övervåningen. Det blev en väldigt mysig och kall kväll! Det kommer bli en tradition i vår familj helt klart!

Sen var det dags att resa till Disneyland Paris, en välförtjänt paus i allt byggkaos. Så magisk och rolig vecka vi i familjen fick. Helt underbart!

Lika roligt som varje år på Disneyland! Måns och Mollie når nu upp till de lite läskigare berg- och dalbanorna, och de är helt fantastiskt när båda skriker IGEN efter, och vi åker igen! Måns som väntat så länge på att Star Wars ska öppna hade premiär efter total ombyggnation, den åkte vi, jag vet inte hur många ggr. Båda barnen älskar den!

Sen återstod det sista att fixa innan julafton, det blev många långa och sena kvällar med bygg och montering av möbler. Barnen fick inte vara hemma när vi bar upp möbler, så att de inte skulle misstänka något, de trodde så glatt att vi bara byggde. Sen till sist kom vi fram till årets stora mål, de fick öppna sina dörrar i julklapp, och vilken glädje. Så oväntat och bra allt blev för dem, överlyckliga!

Sen rann luften ut och vi gjorde inte många knop resten av året. Julafton blev helt perfekt! Jag och barnen sov hos min mormor och felix fixade det sista. Vi åt julfrukost hos henne och sen åkte vi hem. Deras gamla rum var tomma och de började leta efter deras sängar, sen kom de på att de måste flyttats till övervåningen.
Det var helt klart varje kämpande timme! Måns fick sitt Star Wars rum och Mollie sitt Frost rum med Anna och Elsa.

Nyår var tänkt att spenderas i Norge, men året fick ett rätt jobbigt slut. Vi firade dock året hemma hos oss med Felix brors familj så det blev ett bra slut trots allt.

Nu ser vi fram emot att se vad 2018 har att erbjuda, jag vet att detta år kommer att bli helt speciellt.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats