Fru Jarl

Viktigt & roligt med en hållbar livsstil.

Vem sa att det skulle vara tråkigt att tänka på miljön? Att förändra sin livsstil till det bättre? Jag hade nog själv den uppfattningen förut, att det skulle vara jobbigt och krångligt, oftast är det ju så vid förändringar. Troligtvis därför det tog så lång tid innan vi tog steget och testade. Idag önskar jag att någon hade berättat eller visat mig detta för länge länge sen, lyckligt ovetande förut, men jag inser nu att det är bättre att veta om och kunna påverka vid mina dagliga val. Vi röstar med hjärtat varje dag, vi visar vad vi som konsumenter vill ha mer av.

Jag som säkerligen många andra, trodde att myndigheter och återförsäljare hade koll på att vi som konsumenter inte får i oss något som är giftigt. Tyvärr fungerar det inte så, ansvaret ligger hos oss konsumenter. Vi är själva ansvariga att kolla upp vad varje produkt innehåller, är inte bara det helt sjukt? Tror inte kunskapen ligger hos oss konsumenter, och hur många vet att läget ser ut så?

Detta har fått bli mitt nya intresse, från att gå från miljö till mat så kommer jag nu in mycket på kemikalier i vardagen. Jag vill inte att mina barn utsätts för onödiga kemikalier som är hormonstörande eller allergiframkallande, men framförallt som vi inte har den mista aning om hur de påverkar oss i framtiden. Jag trodde inte att vi hade farliga kemikalier i precis allt, och mycket av det är helt onödigt. Jag vill att mina barn ska få en ljus framtid, och då krävs det att vi tar hand om det finaste vi har. Vi har bara en planet, inte flera.

Det är faktiskt riktigt roligt att tänka på miljön, lära våra barn och känna att vi gör något gott.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats