Fru Jarl

Italiensk grynotto.

Med Zetas Orzo-blandning görs denna middagen med en lite roligare grund tillsammans med soltorkade tomater, oliver, kikärtor och babyspenat. Jag älskar Italienska smaker, så denna passar mig perfekt, supergott!

4-6 portsioner
1 finhackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
2 burkar kikärtor 400 g styck
1 hackad paprika
200 g tomater, bitar
1/2 dl strimlade soltorkade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 msk paprikapulver
2 tsk oregano
1 förpackning Zetas Orzo-Mix
7 dl vatten
1 påse babyspenat, 70 g
1/2 dl hackad oliver
Salt
Svartpeppar

Gör så här:
1. Fräs lök och vitlök till den mjuknar.
2. Häll ner kikärtor, paprika, tomat, soltorkade tomater, buljongtärning, paprikapulver, oregano, Zetas Orza-Mix och vatten. Låt koka upp och sjuda i 10 minuter.
3. vänd ner oliver och babyspenat och häll upp på en tallrik. Smaka av med salt och svartpeppar.

Jag använde lite mer av oliver och soltorkade tomater, bara för att jag tycker det är så gott.

Receptet kommer ursprungligen från tidningen Vego.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats