Fru Jarl

Minestrone.

Det var detta receptet som fick mig tillbaks på banan igen efter illamående och matlust besvär under början av graviditeten. Väldigt enkel och god! Det blev helt tyst vid matbordet när jag serverade till familjen, det måste vara ett gott tecken.

Minestrone
4 personer

1/2 dl Olivolja
1 gul lök, finhackad
2 morötter, tärnade
1 zucchini ca 300 g, strimlad
1 klyfta savoykål, strimlad
1 burk krossade tomater 400 g
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
2 burkar små vita bönor a 400 g
6 dl fullkornsmakaroner
1 påse babyspenat ca 70 g
salt, svartpeppar

1. Hetta upp oljan i en gryta. Börja med att fräsa löken till den mjuknar och blir lätt transparent. Tillsätt morötter, zucchini, savoykål och låt fräsa i några minuter.

2. Häll på krossade tomater, vatten, buljongtärningar, oregano och basilika. Låt koka upp.

3. Häll av spadet från bönorna och skölj. Vänd ner i soppan tillsammans med pastan och låt koka tills pastan är al dente.

4. Avsluta med att röra ner babyspenaten och krydda med salt och peppar.

Enkelt och gott! Receptet är från tidningen VEGO. Kan tipsa om deras APP och recept ”VEGAN på 21 dagar”. Massor med god mat där! In och kika. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats