Fru Jarl

När olyckan händer.

Igår var det första dagen på dagis igen efter det långa jullovet. Nu är rutinerna och vardagen igång för fullt igen. När jag skulle hämta hem barnen så har Mollie sina extra kläder på sig och de kläder hon hade på sig på morgonen vid lämning ligger i en påse på hennes hylla, det har inte hänt på länge. Det betyder att de inte bara är blöta utan att en olycka har skett.

Jag: – Mollie, varför ligger dina kläder i en påse på hyllan för?
Mollie: – Ehh mamma jag vet inte, de är blöta.
Jag: – Okej, hur blev kläderna blöta?
Mollie: – Mamma, jag vet inte, de är bara blöta.
Jag: – Men varför ligger de i en påse?
Mollie: – Fröken bara la dem i en påse.
Jag: – Okej, men du vet inte hur kläderna blev blöta?
Mollie: – Ehh mamma, jag vet inte, jag vet inte. De är bara blöta.

Hon ville inte berätta vad som hade hänt så vi packade ihop hennes grejer i ryggsäcken. Då frågar jag en sista gång. -”kläderna är blöta och ligger i en påse för att du kissade på dig idag, eller hur?” Hon kollar ner och svarar tyst -” Okej, jag kissade på mig idag, därför är kläderna blöta”

Senare hemma när Mollie ska gå på toaletten ropar hon på mig. -”Mamma, jag hann till toaletten den här gången, jag kissade inte på mig. På dagis kom det kiss på golvet och på pallen, jag hann inte upp på toaletten”

Nu har Mollie lärt sig att man inte kan vänta allt för länge, som hon är expert på. Jag tycker hon är så söt som försöker dölja en sådan liten och enkel sak. Hon tyckte det var pinsamt att berätta och efter lite kvällssnack så blev det hela inte alls stort längre. Hon är ju för söt vår lilla fialotta!

Krafterna tog slut hos oss alla igår efter jobb och dagis. Barnen somnade i soffan direkt efter middagen, likaså Felix. Det tar några dagar innan barnen kommer in i dagis tempot igen.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats