Fru Jarl

Resan till Disneyland Paris, dag 1.

Vår resa till Disneyland Paris blev så lyckad den kunde bli. Intensiv men otroligt rolig både för oss och barnen. Detta var femte gången vi reser dit med barnen, ungefär en gång per år, något år har vi åkt två gånger. Måns var 2,5 år första gången och Mollie 8 månader.

Vi checkade in i vanlig ordning på Connect hotell i söndags, dagen innan planet lyfter. Denna gång så passade vi på att åka mot Stockholm lite tidigare för shopping av skor till Felix och sen checka in tidigt för att hinna mysa på hotellet. Baren var så exalterade att kvällen knappt blev lugn, men till sist så.

Planet lyfte kl 07.15 så det blev en tidig morgon. Smidigt att ta bussen från hotellet till Arlanda, checka in i lugn och ro. Barnen lekte lite på nya Junibacken avdelningen de byggt på Arlanda och sen blev det kaffe på det.

Väl framme i Paris tar man tåget på Charles de gaulle, till terminal 5 där direktbuss till Disneyland går. Väldigt smidigt när man väl vet hur man ska hitta, första gången var det kanske inte så lätt.

Vi valde att bo på Disneys hotell Sequoia lodge som är vår favorit. Inte ett allt för dyrt hotell som har en mycket bra poolavdelning men framförallt en mysig karaktär. Älskar att hotellet är byggt och inrett med ”wood” och stora stenar, enorm centralt öppen spis i baren som slår det mesta. Helt rätt hotell för juletiden som vi brukar resa på.

Vi fick checka in på vårt rum direkt, vi bor helst i huvudbyggnaden, ett stort hotell. Vi inleder oftas vår resa med lunch på Rain Forest Cafe. En bra resturang där man äter i djungeln med djur. Varje halvtimme eller liknande kommer djungeln till liv, då det blixtrar, regnar och djuren låter och rör på sig. Ett måste ifall man är där helt enkelt, barnen älskar det.

Första dagen började vi i Disneyland park där vi hann med bla Piraterna och spökhuset. Vi tog en rätt tidig kväll eftersom både vi och barnen var trötta efter resan, så vi åt på buffén de har på hotellet, mycket bra!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats