Fru Jarl

Tekniska museet – Riktigt bra!

I helgen besökte vi Tekniska museet för första gången, vi såg att de hade robotutställning som vi tänkte att Måns skulle gilla. Jag trodde inte att det skulle vara så stort och finnas så mycket att göra, men vi var där en hel dag och kunde lätt gått tillbaks dagen därpå. Barnen lät lite halvt peppade när de hörde ordet ”museet”, men oj vad de gillade detta. De frågade direkt när vi kunde åka dit igen.

Måns har sagt att han ska bli uppfinnare sedan han var liten, så det fanns en hel del att se för hans del. De hade en avdelning med utvecklingen av gamla uppfinningar, hur de såg ut förr och utvecklingen fram tills idag. Det är lite nostalgi för oss, även om vi inte har levt jättelänge så har tekniken gått fram väldigt fort. Det fanns mycket saker som vi upplevt hemma hos typ mormor eller gammelmormor. Jätteroligt att se!

De hade en hel avdelning med tv-spel, behöver jag säga att den var kul och att barnen inte ville gå vidare?! De fanns spel från den första tiden fram tills de moderna som finns idag, både utställning och att spela/testa. Det fanns även en del där man själv kunde uppleva miljön inuti ett spel, det var riktigt häftigt.

Robotavdelningen upplevde jag lite halvt skrämmande men också intressant. De kan se så verkliga ut, tekniken är faktiskt lite obehaglig ibland, jag själv skulle aldrig vilja ha en robot till hjälp hemma. Måns tyckte denna avdelning var jättekul!

Varför gå på lekland när de hade en stor hinderbana lika stor som leos lekland. De gick att testa pulsen efter och före. De gick att klättra, hoppa, dansa, balansera, testa styrka osv, jättekul tyckte barnen.

En avdelning anpassad för mindre barn som Minelle älskade. De hade heltäckningsmatta där, så hon passade på att ta 7 steg själv och tänkte inte på att hon inte höll i oss. Hon skulle säkert kunna vara där flera timmar och leka om vi hade haft tiden.

De här och så många andra delar som också var jätte roliga! Vi kommer absolut att åka hit igen. För er som inte tagit er tiden att testa detta, åk dit med era barn, det var väldigt bra!

För er som vill se mer så kommer en videofilm inom kort! Vi tog självklart med kameran, så nytt filmklipp kommer upp på Youtubekanalen denna vecka!

Glöm inte att följa oss för fler roliga aktiviteter som vi testar med barnen.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats