Header Image

Fru Jarl

Trebarnsmamma till Måns 8 år, Mollie 6 år och lilla Minelle född januari 2019. Gift med Felix sedan 2011, men träffades redan under 2004. Lämnade mäklaryrket och gick vidareutbildning till Fastighetsingenjör. Jobbar idag som Fastighetsförvaltare men är för tillfället mammaledig. Min familj värdesätter tid tillsammans, aktiviteter, motorsport och resor. Vi upplever gärna fantasi och magi då familjefavoriten är Disneyland. Ett nyårslöfte 2018 gav oss ändrad livsstil. Idag förmedlar vi miljömedvetenhet till våra barn, äter inget kött och intresset för matlagning startade. Följ med oss i vår resa framåt!

Gröna rispappersrullar.

Publicerad,

Det här är ett väldigt roligt, gott och valfritt alternativ till middag. Vem bestämmer vad du ska ha i din rispappersrulle?
Jag fick detta recept av tidningen Vego, som många andra jag har testat, mycket gott! Standardreceptet ser ut enligt nedan:

4 Portioner
Ca 20 stycken rispapper
200 g fast tofu
2 avokador i strimlor
125 g sockerärtor
1/2 gurka, tunna skivor
6 salladslökar, fint skivade
1/2 röd paprika, strimlad
färska böngroddar
1 kruka mynta

Dippsås
1/2 röd chili, finhackad
1 salladslök, finhackad
1 msk riven ingefära
2 msk rödvinsvinäger
1/2 dl ljus sojasås
2 msk strösocker
1 msk sesamolja

Gör enligt nedan:
1. Fyll en stor tallrik eller skål med hett vatten. Doppa ner ett rispappersark i vattnet och låt ligga i 10 sek. Ta upp och lägg på skärbräda (blöt handduk). Lägg på lite av varje i mitten av arket. Vik in ändarna och rulla igor så fast du kan. fortsätt tills alla grönsaker är använda.

Dippsås:
Blanda ihop samtliga ingredienser. Doppa rispappersrullarna i dippsåsen och hugg in.

Jag själv kom snabbt på som vanligt att det var lite väl mycket i grundreceptet. Vem äter 20 rullar? Inte en familj på 2 vuxna och 2 barn iallafall. Jag och felix åt 3 rullar var, med morötter och sojabönor till. Barnen åt varsin rulle med tillbehören. Man är rätt mätt efter det.

Rispapperna som jag köpte, skulle vara 12 stycken i en förpackning men jag fick runt 20 stycken i en. Kanske blev något packnings misstag, men jag har iallafall en och en halv förpackning kvar nu. Jag använde endast lite mynta, olivolja istället för sesamolja och lite mer paprika för att det är så gott.

Riktigt kul och gott recept, barnen tyckte att det var en rolig grej, de åt inte allt men mycket, testa hemma!!

12 Kommentarer

  1. Det är supergott, och det bästa är att man kan välja vad man själv vill ha i dem ?

  2. Det är supergott, och det bästa är att man kan välja vad man själv vill ha i dem ?

  3. Det är supergott, och det bästa är att man kan välja vad man själv vill ha i dem ?

  4. Det är supergott, och det bästa är att man kan välja vad man själv vill ha i dem ?

  5. Det är supergott, och det bästa är att man kan välja vad man själv vill ha i dem ?

  6. Det är supergott, och det bästa är att man kan välja vad man själv vill ha i dem ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *