Header Image

Fru Jarl

Trebarnsmamma till Måns 8 år, Mollie 6 år och lilla Minelle född januari 2019. Gift med Felix sedan 2011, men träffades redan under 2004. Lämnade mäklaryrket och gick vidareutbildning till Fastighetsingenjör. Jobbar idag som Fastighetsförvaltare men är för tillfället mammaledig. Min familj värdesätter tid tillsammans, aktiviteter, motorsport och resor. Vi upplever gärna fantasi och magi då familjefavoriten är Disneyland. Ett nyårslöfte 2018 gav oss ändrad livsstil. Idag förmedlar vi miljömedvetenhet till våra barn, äter inget kött och intresset för matlagning startade. Följ med oss i vår resa framåt!

Recept: Italienska vegobollar med tomatsås

Publicerad,

Att ändra kosten var till en början inte alls lätt. Jag visste inte vart jag skulle börja och spenderade mycket tid för att hitta rätt. Därför kommer jag att dela med mig av de goda recept som vi har lagat här hemma! Börjar med barnens nya favorit, de bokstavligen slängde i sig maten och frågade direkt om jag kunde laga samma mat nästkommande dag! Riktigt gott med andra ord!

Italienska vegobollar med tomatsås
4 Portioner

Vegobollar
400 g sojafärs/vegofärs
1 dl vatten
3 dl brödsmulor
2 msk majsstärkelse
1 dl finhackad basilika
1 dl riven parmesan
1 msk tomatpure
1 pressad vitlöksklyfta
Lite muskotnöt
salt
svartpeppar

Tomatsås
1 msk olivolja
1 gul lök, finhackad
2 pressade vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater 400 ml
salt
svartpeppar

Vegobollar
1. Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål, efter att ha värmt sojafärsen lätt i en panna (fryst). Krama ihop till en smidig deg och rulla sedan till bollar. Det går fint att använda Maizena redning istället för majsstärkelse.
2. Stek bollarna gyllende i rikligt med olivolja.

Tomatsås
1. Fräs den gula löken och vitlöken i olivoljan tills löken mjuknar och blir lätt transparent.
2. Häll ner krossade tomater, salt och svartpeppar. Koka och låt sjuda i 10 minuter.
3. Vänd ner vegobollarna i tomatsåsen.

Servering
1. Koka spaghetti och servera tillsammans med vegobollarna och tomatsåsen.
2. Riv över lite parmesanost.

Enkelt, gott och klart!

Receptet kommer från tidningen Vego.

12 Kommentarer

  1. Det där både lät och såg riktigt gott ut?

  2. Det där både lät och såg riktigt gott ut?

  3. Det där både lät och såg riktigt gott ut?

  4. Det där både lät och såg riktigt gott ut?

  5. Det där både lät och såg riktigt gott ut?

  6. Det där både lät och såg riktigt gott ut?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *