Fru Jarl

Skolan påverkar! Tack!

Jag måste dela med mig och ge beröm till skolan för förra veckan! De hade då som sagt ”håll Sverige rent” tema och lärde barnen sopsortera, vilka material som naturen själv tar hand om och barnen fick även plocka upp skräp. Detta visade sig ganska självklart hemma i helgen!

Det började när vi tog en promenad hem från Mollies uppvisning, då märker jag att Måns smyger runt i buskar, stannar till och inte går framåt. Vi andra stannar och väntar, undrar vad han håller på med. Fram kommer Måns med hela händerna fulla med skräp och utbrister, -Mamma, skräp.. det ska inte ligga här!
Då värmde det lite extra inombords, även om vi hade tempo och Måns skräpplockning tog lite mer tid, så inser jag vilket fantastiskt intiativ den lilla människan tar.
Samma sak händer igen då barnen hittar en pantburk i vårt område och glatt kommer hem med för att slänga. Måns lär sin syster, så otroligt fint!
Någon dag framöver ska vi ha en egen skräpplockardag, tänk om alla kunde göra något så litet, vad rent och fint vi skulle ha.
Stort tack till Måns förskoleklass, ni lär barnen att göra skillnad för djur och natur! ?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats