Fru Jarl

Universeum, Göteborg.

Den andra dagen i Göteborg tillbringade vi på Universeum, hela dagen. Universeum är nordens största Sciense centrum för dem som gillar att upptäcka. Barnen har varit här förut, men förra året hann vi faktiskt inte med att göra ett besök. Så nu när de är lite äldre fick de också upptäcka nya saker på ett nytt sätt.

Universeum är uppbyggt med olika typer av utställningar, allt från djupa vatten till rymden. De har regnskog, stora akvarier, reptilarie, teknoteke, kemlabb, utställningar om rymd och kropp/hälsa och lekplats samt butik.

Jag fascineras av att kolla på stora akvarier, regnskog och djur. Barnen tycker det är mer spännande med uppfinningar och att leka för att lära. Så vi fick faktiskt en hel dag där, jag fick gå i regnskogen och bland fiskarna två gånger, och njuta lite grann.

På utställningarna var det rätt mycket folk en söndag som denna, men de två sista timmarna blev det istället tomt. Då hann barnen testa de som de missat och leka i lugn och ro.

De har tre restauranger/fik, det fanns vegetariska alternativ och gott fika samt glass. Vi fikade två gånger och så blev det en lunch med pannkakor till barnen, vegetariska tortellini till mig och vegoburgare till Felix. Helt okej!

Butiken de har här är superkul! Mycket roliga saker att köpa och som man dessutom inte tidigare sett någon annanstans, jag tog kort på rätt mycket för att kunna beställa åt barnen senare. De har också en bokavdelning med mycket kokböcker, och såklart mycket vegansk och vegetariskt eftersom de värnar mycket om miljön här. De ska jag också kolla upp och beställa hem till mig!

Vi kan varmt rekommendera ett besök här, oroligt kul för både stora som små, speciellt om man är lite barnslig som förälder och älskar att leka tillsammans med sina barn.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats