Fru Jarl

En dag på Liseberg!

Vår dag på Liseberg blev helt perfekt! Vi gör alltid samma misstag och bokar vår vistelse på Liseberg till löning, nu gjorde vi det igen. Det brukar vara väldigt mycket folk då, nu är vi senare ute på säsongen, så det var inte lika farligt. Det var såklart mycket folk, men köerna till åkattraktionerna var ändå helt okej. Så vi hann åka allt vi tänkt och lite till.

Vi är alltid på plats vid öppningstid, denna lördag kl 11. Vi fick gå in i parken redan vid 10.30 och hämta ut våra ”boende-allt-i-ett” paket i en kassa. Vi bor med vår husvagn på Lisebergsbyn och då får man köpa entré och åkband till rabatterat pris, inte jättemycket, men något billigare. Det ingår då även tre expressbiljetter till tre valfria åkattraktioner, de vi fick välja bland var till mesta dels de stora extrema attraktionerna, men vi fick till två biljetter. En till Flumeride och en till Lisebergsbanan, så vi fick gå föra i kön vid ett visst klockslag.

Vi passade på att börja med kaninlandet och åkte några mindre åkturer med barnen som uppvärmning. Det gäller att passa på att åka allt man får, stort som smått! Barnen lekte även en stund vid lekplatsen ”busshållplatsen” och sprang som två galningar, upp och ner till den stora rutschkanan. Felix och jag brukar alltid se till att ta fika pauser, både med barnen med gott fikabröd till och en kaffe på vägen bara för oss två att njuta av.

Mollie har i år vuxit till sig till 110 cm, Måns är över 120 cm. Så äntligen fick hon åka Lisebergsbanan, Flumeride, slänggungan, jukebox och virvelvinden. Jag som är gravid åker allt barnen får och vet att jag klarar av, det jag åkt tidigare. Jag är noga med hur jag sitter och håller i mig hårt och skyddar magen. En löparrunda är i många fall värre och det klarar man av som gravid, jag är ju dessutom bara i vecka 19.

Måns och Mollie i magen gjorde vi precis likadant och vi fick två nöjesfält älskare, som är precis lika glada i att åka karuseller som mamma och pappa, vi satsar nu på att bebis också ska älska det!

Vi äter ju endast vegetarisk, helst vegansk mat. Det blir ju oftast ett problem på nöjesfält, det medta som serveras är snabbmat och jag är även nu väldigt känslig med vad jag äter och får i mig. Hamburgare m.m är bara ett stort NO NO just nu! Börjar må illa av allt vad snabbmat heter och vill äta nyttig och varierad kost, nu när jag har en bebis i magen.

Till vår stora förvåning hittade vi en buffé resturang med endast vegetariska alternativ, hur fantastiskt är inte det? The Green Room heter restaurangen och den kan vi varmt rekommendera! Barnen åt mycket och Måns så pass att han knappt kunde gå efter. De hade bra alternativ till barnen också, pannkakor saknades dock.

Till lunch åt vi rödbetsbiffar på tåg restaurangen som är en tradition. Jag blir tyvärr mer missnöjd för varje gång vi äter där, inga grönsaker till maten alls. Maten var dessutom inte speciellt god, Felix tyckte den var supergod. Kan vara jag som är känslig nu under graviditeten. Måns och Mollie åt sojaköttbullar med potatis.

Vi var kvar till 22.00 och parken hade öppet till 23.00, så nästan hela dagen klarade vi av. Det är bra uppvärmning tills Walt Disney World om tre veckor. Jag klarade av en hel dag med att bara gå och stå, hade lite ont när jag kom hem.

Vi avslutade kvällen med spårvagnen till campingen och mys i husvagnen, innan en god natt sömn!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats