Fru Jarl

1:a dagen, Magic Kingdom!

Wow vilken start och magisk dag vi fick igår! Som sagt började vi dagen tidigt och vi har inte riktigt kommit in i tidsomställningen än. Jag vaknade pigg vid 04 och Måns strax efter, så vi gick upp och gjorde frukost! Felix och Mollie vaknade strax där på.

Barnen tjatade redan vid frukosten om att få bada i poolen, men det var kolsvart ute, så de fick vänta tills klockan slog 07. Det blev ett tyst och lungt bad för att inte väcka våra grannar i området.

Vi kom iväg vid 08 mot första parken Magic Kingdom, Disneylands huvudpark som öppnade redan 1971. Samma park har byggds i Paris, och där har vi varit 5 resor med barnen redan, så det blev lätt att jämföra och vi kom på snabbt att vi glömt mycket på 7,5 år. Parkerna är mer olika än vad vi kunde minnas och Paris är bättre på många punkter då deras attraktioner har utvecklats mer och är längre på många. Tycker även uppbyggnaden av parken är bättre i Paris, men den byggdes 20 år senare. Men Orlando erbjuder mycket mer och är verkligen speciellt på sitt sätt, så båda gör sin grej och är fantastiska båda två!

Vi åkte otroligt mycket! Det är precis lagom med folk och kötid på max 15-30 minuter på de mest populära attraktionerna. På de flesta är det bara 5 min, det gillar vi! Vi har ca 32-34 grader varmt med hög luftfuktighet och sol. Värmen är inte i närheten av så jobbig som vi upplevt den i sommar hemma, här är de vana och har svalt i köer, inomhus och fläktar överallt, så man får svala pauser hela tiden.

Vi började känna vid 17 tiden att vi skulle åka vidare till Disney Spirings eller Downtown Disney som vi fortfarande vill kalla det, för att äta middag och gå i butiker.

Vi testade en resturang som jag och Felix sagt att vi måste testa länge, T-rex. Kan bara tillägga att det var en upplevelse i sig, vilken häftig restaurangupplevelse. Den är uppbyggd på dinosaurier och deras rike, vi satt i deras isgrotta som bytte färg och varje kvart börjar det blixtra och dundra. Väldigt ballt och riktigt god mat!

Vilken första dag! Vi åkte mot huset kl 20 för då slog tiden in för sömn, hela familjen helt slut och vilka sträckor vi har gått. Det kändes i ljumskarna kan jag lova, men vi tar det i min takt och vilar när jag behöver. Felix är så hjälpsam och bär väska m.m så jag ska slippa.

En mer underbar grej, som vi inte hade den minsta aning om är att de har deras ” Mickeys not so scary halloween party” just nu, vissa kvällar. Det kostar en del, men det är verkligen en upplevelse vi och framförallt barnen sent kommer glömma. Vi tänkte boka biljetter tills nästa vecka och köpa maskeradkläder tills dess. Det kommer mer om det senare!

Idag vaknade vi vid 06, framsteg! Så nu blir det frukost och Epcot! Ha en bra dag!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats