Fru Jarl

Att ha barn tätt efter varann.

Vi har valt att skaffa våra två första barn väldigt tätt efter varandra. Tanken och planen var att vår familj blev komplett med Mollie, men vi började tänka om i höstas. Vi planerade redan Mollie när jag var gravid med Måns, och vi sa då direkt att de skulle ha ungefär 1,5 år mellan sig.

Nu hade vi möjligheten och turen att bli gravida vid första försöket och de fick precis 1,5 år mellan sig. Måns var 9 månader när vi plussade med Mollie.

Vi ser mestadels fördelar med att de är nära i ålder, framförallt eftersom de alltid leker tillsammans och som varandras bästa vänner. Men det är också väldigt intensivt, speciellt när de var riktigt små. Men att de har varandra och många gånger känns jämngamla väger över det jobbiga!

Nu får vi testa ett annat perspektiv med vår tredje och det var delvis det som vi funderade över, kommer det för stor åldersskillnad?! Jag tror framförallt att det blir mycket lättare denna gång, att ha två större och en bebis.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. LittleBears

  Vi har 1 år och 7 månader mellan våra. Fick vårt andra barn nu i maj och det är ju intensivt nu i början, men har alltid tänkt att jag ville ha två nära varandra och jag hoppas att de kommer få mycket glädje i varandra när de växer upp ?

 2. LittleBears

  Vi har 1 år och 7 månader mellan våra. Fick vårt andra barn nu i maj och det är ju intensivt nu i början, men har alltid tänkt att jag ville ha två nära varandra och jag hoppas att de kommer få mycket glädje i varandra när de växer upp ?

 3. LittleBears

  Vi har 1 år och 7 månader mellan våra. Fick vårt andra barn nu i maj och det är ju intensivt nu i början, men har alltid tänkt att jag ville ha två nära varandra och jag hoppas att de kommer få mycket glädje i varandra när de växer upp ?

 4. LittleBears

  Vi har 1 år och 7 månader mellan våra. Fick vårt andra barn nu i maj och det är ju intensivt nu i början, men har alltid tänkt att jag ville ha två nära varandra och jag hoppas att de kommer få mycket glädje i varandra när de växer upp ?

 5. LittleBears

  Vi har 1 år och 7 månader mellan våra. Fick vårt andra barn nu i maj och det är ju intensivt nu i början, men har alltid tänkt att jag ville ha två nära varandra och jag hoppas att de kommer få mycket glädje i varandra när de växer upp ?

 6. Mäklarmorsan

  Jag har ju precis så. Två stora och en liten. Fördelar på många sätt då de stora tycker det är kul att hjälpa till med lillasyster. Nackdel att lillasyster inte har någon naturlig lekkamrat på hemmaplan. Jag var ju van att de två äldsta jämt hade varandra. Nu blir det istället jag som får rycka in som lekkamrat. Men mest fördelar såklart!

 7. Mäklarmorsan

  Jag har ju precis så. Två stora och en liten. Fördelar på många sätt då de stora tycker det är kul att hjälpa till med lillasyster. Nackdel att lillasyster inte har någon naturlig lekkamrat på hemmaplan. Jag var ju van att de två äldsta jämt hade varandra. Nu blir det istället jag som får rycka in som lekkamrat. Men mest fördelar såklart!

 8. Mäklarmorsan

  Jag har ju precis så. Två stora och en liten. Fördelar på många sätt då de stora tycker det är kul att hjälpa till med lillasyster. Nackdel att lillasyster inte har någon naturlig lekkamrat på hemmaplan. Jag var ju van att de två äldsta jämt hade varandra. Nu blir det istället jag som får rycka in som lekkamrat. Men mest fördelar såklart!

 9. Mäklarmorsan

  Jag har ju precis så. Två stora och en liten. Fördelar på många sätt då de stora tycker det är kul att hjälpa till med lillasyster. Nackdel att lillasyster inte har någon naturlig lekkamrat på hemmaplan. Jag var ju van att de två äldsta jämt hade varandra. Nu blir det istället jag som får rycka in som lekkamrat. Men mest fördelar såklart!

 10. Mäklarmorsan

  Jag har ju precis så. Två stora och en liten. Fördelar på många sätt då de stora tycker det är kul att hjälpa till med lillasyster. Nackdel att lillasyster inte har någon naturlig lekkamrat på hemmaplan. Jag var ju van att de två äldsta jämt hade varandra. Nu blir det istället jag som får rycka in som lekkamrat. Men mest fördelar såklart!

 11. Taliasblogg

  Ja som du säger så finns det fördelar med både och! Just nu är jag gravid med mitt första och har redan funderat på just detta ämne med att antingen ha den andra tätt på den första eller vänta några år mellan barnen.. kram ?

 12. Taliasblogg

  Ja som du säger så finns det fördelar med både och! Just nu är jag gravid med mitt första och har redan funderat på just detta ämne med att antingen ha den andra tätt på den första eller vänta några år mellan barnen.. kram ?

 13. Taliasblogg

  Ja som du säger så finns det fördelar med både och! Just nu är jag gravid med mitt första och har redan funderat på just detta ämne med att antingen ha den andra tätt på den första eller vänta några år mellan barnen.. kram ?

 14. Taliasblogg

  Ja som du säger så finns det fördelar med både och! Just nu är jag gravid med mitt första och har redan funderat på just detta ämne med att antingen ha den andra tätt på den första eller vänta några år mellan barnen.. kram ?

 15. Taliasblogg

  Ja som du säger så finns det fördelar med både och! Just nu är jag gravid med mitt första och har redan funderat på just detta ämne med att antingen ha den andra tätt på den första eller vänta några år mellan barnen.. kram ?

stats