Fru Jarl

Min graviditet t.o.m vecka 38.

Min sista graviditet som jag inte skulle få uppleva. Det har varit stor skillnad mot tidigare graviditeter, på många olika sätt. Första är alltid den första, och den var helt perfekt, problemfri och lätt. Vid min andra graviditet hade jag en 9 månaders bebis att ta hand om, det blev rätt intensivt och jag hann inte riktigt njuta av den. Nu vid denna så har jag både haft möjlighet och tid att njuta och även ytterligare två till som varit delaktiga i den. Den har inte varit problemfri, men jag har njutit av den ändå. Det är verkligen en speciell känsla att bära ett barn och känna alla rörelser inom sig. Jag vet att jag kommer att sakna det.

I början av graviditeten upplever man sig själv som så stor, men nu så här i slutet så inser jag att så inte var fallet. Vilken liten söt bump till mage som putade ut, idag känner jag mig säkerligen tyngre än vad jag är. Jag är nu i graviditetsvecka 38 och börjar känna mig rätt klar, jag har gått upp nästan 9 kg totalt. Det är verkligen bara en liten kula till mage, jag gick upp 13 kg med både Måns och Mollie. Dock gick jag över tiden med två veckor med båda två. Jag hoppas att denna tösen har andra planer och tänker titta ut tidigare.

Jag har ätit nyttigt under hela graviditeten och inte ätit mycket godsaker, även om jag unnat mig ibland såklart. Mediciner och onödiga kemikalier har jag helt uteslutit, inte en enda tablett i någon form trots förkylningar, sjukdomar och halsbränna. Jag har tagit naturens medel och hållit ut med endast vila. Alkohol är ju även det ett stor nej. Eftersom vi började försöka redan vid förra nyår, har jag i princip varit alkoholfri i ett år nu. Något glas vin tog jag och Felix vid mensvecka.

Sammanfattningsvis har det varit en bra graviditet, trots att kroppen sagt sitt och jag haft ont. Nu börjar tankarna gå mot förlossningen, som jag hoppas går fint och snabbt som med Mollie.

Ska nog börja packa BB-väskan imorgon, man vet aldrig vad som händer!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats