Fru Jarl

Pasta med kronärtskocka, soltorkade tomater och chorizokikärter.

Det här var en maträtt helt i min smak, denna kommer jag att laga många gången i vårt kök! Barnen tyckte också om den, speciellt Mollie som är lite som mig. Hon bokstavligen älskade kronärtskocka som hon kallar för ”den goda fisken”, fråga mig inte varför, men hon tror att det är fisk. Krämigheten på pastan från bönorna är helt underbar!

Pasta med kronärtskocka, soltorkade tomater och chorizokikärtor.
4 portioner

Tillbehör
Pasta för 4 personer
1 burkkronärtskockshjärtan 400 g
2 dl gröna ärtor
10 soltorkade tomater

Vit Böncréme
1 burk vita bönor 400 g
1/2 dl olivolja
1/2 vatten
1 pressad vitlöksklyfta
salt
peppar

Chorizokikärtor
2 burkar kikärtor 400 g styck
2 msk olivolja
1/2 tsk cayennepeppar
1 tsk chiliflakes
2 tsk paprikapulver
1/2 tsk spiskummin
salt
svartpeppar

1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Skölj kronärtskockshjärtana och skär i klyftor.

Vit böncréme
Skölj bönorna och mixa ihop med övriga ingredienser till en krämig sås. Enklast med en stavmixer eller i matberedare.

Chorizokikärtor
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skölj kikärtorna och torka väl. blanda med olja och kryddor i en ugnsform. Rosta i ugnen i 15 minuter eller tills de fått fint med färg.

Servering:
1. Blanda pastan med den vita bönkrämen.
2. Toppa med kronärtskocka, gröna ärtor, soltorkade tomater och chorizokikärtor.

Så otroligt gott! Så här i efterhand tycker jag att det räcker gott och väl med en burk av kikärtor, det blir mycket över. Jag tog i lite mer soltorkade tomater också.

Testa och njut!!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats