Fru Jarl

Punkt 7: Minska pappersförbrukningen.

En mycket enkel punkt men ändå en viktig sådan. Att minska på sin egen pappersförbrukning kan man göra på många olika sätt i vardagen. Vi började med att sätta upp ”Ej reklam” på vår brevlåda, och nej den har tyvärr inte suttit där förut. Som villaägare får man en bunt med reklam två gånger i veckan, och egentligen till vilken nytta? Jag brukade förr sitta och kolla igenom denna bunt om det fanns bra erbjudanden till veckans matinköp m.m. Till att börja med så finns inga bra erbjudanden som passar våra nya kostvanor, utan ska man ha bra ekologisk mat så får man betala några kronor extra.

Efter att vi har satt upp denna skylt så kommer nästan inget i brevlådan längre, i flera dagar har det ekat tomt, är det inte fantastiskt?

Vi har också ändrat alla fakturor och räkningar till digitalt. Det hade vi i stort gjort redan innan, men de som fortfarande trillar ner i brevlådan ändrar vi eftersom. Även brev från myndigheter eller typ försäkringskassan får vi via mail.

I vardagen kan man även påverka genom sina egna utskrifter i till exempel skolan eller på jobbet. Böcker finns även digitalt, även om jag själv tycker om papperspocket, har inte riktigt lärt mig digitala böcker än, men det kommer nog!

Små förändringar varje dag, gör vi alla det påverkar vi i det stora hela. Kan du göra dina pappersvanor?

Kommer ni på något annat så tipsa mig gärna!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats