Fru Jarl

Vår övervåning.

Vår kära övervåning, ett mål och byggprojekt utan slut. När vi köpte vårt hus så tänkte vi att det var lätt fixat, att vi kunde göra allt själva. Och ja, vi fixar allt vi vill göra, absolut! Det tar bara oerhört mycket tid, arbete och kunskap. Jag är så stolt över att vi fixar allt själva, det är så nyttigt, vi lär oss massor. Dessutom är det extra kul att känna att vi gjort det själva med omsorg, vi kommer aldrig att flytta härifrån. Eller bättre sagt, det kan vi inte göra nu!

När vi flyttade in i vårt hus som stod klart 25 september 2012 hade vi inga planer på att börja direkt på övervåningen. Måns fyllde 1 år den 26 september, dagen efter vi flyttat in och vi drog till med kalas för hela släkten den dagen. Jag var gravid i tredje månaden med Mollie. Så minst sagt, vi hade det fullt upp med annat.

Vi bor på lite mer än 100 kvm här nere med tre sovrum, vardagsrum, kök, tvättstuga och badrum. Så vi klarar oss väldigt bra som det är också. Det är först nu när barnen börjar bli lite större, behöver mer utrymme och som vi börjar känna att vi faktiskt skulle vilja ha dem där uppe.

Det är först när man börjar bygga som man förstår hur mycket det faktiskt är, hur lång tid det tar och hur mycket pengar som det kostar. Isolering – det är inte kul! Det tar otroligt lång tid, det kliar och det är varmt och äckligt att jobba med på sommaren. Känslan när jag tog kniven och skar upp sista biten isolering, jag kan inte beskriva vilken lycka, vilken lättnad. En sten som sjönk! Wow säger jag bara!

Vi har nu lagt tre lager med isolering, sen har vi lagt ångspärr över allt och tejpat alla hörn och kanter. Vi har även byggt om ventilationen och burit av två balkar i barnens rum för deras sängar. Och nu börjat att sätta bräder över plasten för att kunna sätta innertaket i sedan. Visst låter det lätt? Så sjukt mycket jobb!

Vi har satt upp 45 reglar till barnens väggar nu också, ska först koppla in el och vatten. Sen är det element som ska på plats. Innerväggar kan vi snart börja med, vilket barnen kommer tycka är riktigt spännande.

Det nyttiga med det hela, vi lät övervåningen ta tid. Vi har inte ångrat oss en gång, utan massor. Många ritningar har det blivit, och hade vi gjort efter vår första hade vårt hus inte alls blivit det samma. Vi har tänkt klart och nu kommer vi bli nöjda.

Sen är det ju så att har man två småbarn är det inte bara att gå upp och bygga, vem tar hand om barnen? Har man ingen som hjälper med barnpass så blir det svårt att lägga tid där uppe. Nu har Felix mamma varit så snäll och hjälpt oss i sommar, och nu klarar de sig själva på nedre våningen eftersom vi kan ha ”luckan” öppen till övervåningen. Förut blev det kallras, men nu har det varit varmt ute så nu går det. Nu sitter all isolering på plats, så nu är luckan öppen jämt.

Ett mål och önskan vi har haft länge är att skaffa kamin. Nu har vi beställt en vi vill ha. Den levereras om 5-4 veckor och kommer att gå upp i Mollies vägg. Bäst att fixa den nu så vi kan tejpa runt röret, kommer att skära i plasten, så att det inte kommer in någon fukt. Så en mysig jul kommer det ju garanterat att bli i år!

Nu bygger vi i princip varje kväll vi har möjlighet efter jobbet. Något varje helg. Men vi älskar att ha roligt med familjen, och då får övervåningen ta lite längre tid, bara vi hinner hitta på saker tillsammans.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats