Fru Jarl

Dagens aktivitet: Torekällberget!

Idag har jag varit själv med alla tre barnen, Felix håller svensexa för sin bror Max som gifter sig nästa helg. Någon aktivitet för dagen var ett måste, så vi packade ihop och tog med oss Gammo till Södertälje. Torekällberget har vi tidigare inte besökt, utan det blev första gången för både mig och barnen. För er som inte vet så är Torekällberget ett slags museum på ett berg i centrala Södertälje. Här finns äldre bebyggelse från 1800-tal, historiska trädgårdar, hagar med djur, café och mycket lek för barnen på historiskt vis.

Vi fick en väldigt fin dag och barnen en trevlig upplevelse! Vi kommer absolut att besöka detta ställe flera gånger, så mysig atmosfär och roligt med historia i vuxen ålder. Barnen lekte i lillstugan, kollade utställningar, klappade djur, hoppade i halm, köpte godis från förr och upplevde äldre historia på riktigt.

Det är kostnadsfritt och en perfekt dagsutflykt. Picknick hade inte varit helt fel så här i efterhand! En riktigt mysigt dag helt enkelt!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. "Gammo"

    Jättetrevlig dag! Jag är ju uppvuxen i S-e så det var extra kul att uppleva minnen från förr, Som ung var man många gånger på Torekällberget. (Särskilt minns jag Valborgsmässofirandet!)

stats