Fru Jarl

Första helgen vid sommarstugan.

En lugn och skön långhelg har nått sitt slut. Varför ska tiden alltid flyga iväg när man är ledig och njuter? Kan glädja mig åt att det är kort vecka och att vi inom snar framtid är tillbaks på samma plats igen. Vi åkte ut till sommarstugan i lördags efter Felix brandövning i Nyköping. Tanken var först att stanna en natt och sen åka hem, men det blev 3 nätter för att det var så skönt.

Vi var på Kolmårdens djurpark i söndags och planerade därför att ta natten vid sommarstugan i Oxelösund. Vi satte igång vatten, stor städade invändigt och röjde ute, Felix la i bryggorna. Söndagsmorgonen blev en regnig, blåsig och kall morgon men det lättade lite under dagen på Kolmården. Vi hade en skön men kall dag i djurparken, premiärhelg, som vi längtat. Kolmården är en av de som arbetar mycket för djur, natur och hållbarhet, så vi pratade mycket om det vid vårt besök denna gång. Det gläder mig att de har ändrat sina menyer till mycket vegetariskt, vid varje resturang. Jag mailade dem för ett tag sedan för att fråga hur de arbetar med de frågorna och fick ett tydligt och bra svar, de höll sina löften. Tack för det!

Igår var det valborg och vi njöt av en lugn dag vid stugan, var ute en hel del. På kvällen träffade vi farfar och Kajsa vid deras paddlarklubb. Vi hade inga direkta planer så vi hängde på deras Valborgsfirande med sojakorv och brasa. Mollie var med och spelade brännboll, hon förstod inte så mycket men tyckte att det var jättekul iaf.

Imorse åkte Felix iväg tidigt för att hålla utbildning i Södertälje. Vi andra städade, packade och gjorde oss klara för att åka hem. Väll packat in allt i bilen och ska sätta barnen i den, så ser jag till min förvåning att Felix åkt iväg med barnens bilstolar. Så vi packade in allt i stugan igen och tillbringade dagen där tills Felix kom tillbaks. Barnen har som tur är jämngamla kompisar som de alltid leker med där, så de har lekt hela dagen lång.

Vi bäddade framför brasan i stugan och sov där alla fyra. Inte mycket som kan slå den mysiga känslan.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats