Fru Jarl

Lego House! ?

Under vår resa till Danmark besökte vi nya Lego House, och det var en upplevelse för sig! Har man barn som älskar Lego, så är det här helt rätt ställe! Måns och Mollie tyckte att detta var det roligaste på hela resan och vi föräldrar byggde lika mycket Lego som barnen. Jag har nog aldrig byggt så mycket lego i mitt liv, och vad roligt det kan vara med den mängden att ha till hands!

Huset är uppbyggt i olika zoner med avdelningar och färger. Jag tog så mycket bilder jag kunde, sen tog dessvärre batteriet slut, annars hade jag tagit betydligt många fler!

Det första man möts av är ett enormt träd byggt såklart av lego. På varje gren finns en liten egen värld, man förstår redan vid entrén att upplevelsen kommer bli bra, så detaljerat och vackert!

Vi började med att gå runt och kollade vad som fanns att göra för att inte missa något. Barnen rusade direkt iväg och stannade vid allt, de ville såklart leka i varje avdelning.

I denna röda del fanns det mängder med lego, typ stationer med fritt bygge. Duplo fanns för de små, ungefär som ett bollhav fast av duplobitar.

Det fanns också olika stationer med teman och färger. Vid entrén får alla ett varsitt armband att ha, vid varje station finns kamera eller ett uppdrag. Det går då att scanna in bandet och spara allt där, sen ser man slutligen hur hela dagen har varit från första stationen till sista!

Den gröna zonen är för att upptäcka. Massvis med legobyggnader som går att undersöka länge med många detaljer. Vid stationerna gick det att gå med en kamera i ”legolandet” och ta kort till armbandet.

Det fanns också en del för egen filminspelning, olika små bås med en uppbyggd legovärld att spelar in sin egen lego movie. Så rolig och enkel idé!

Det fanns en station med endast bilbygge. Massvis med olika delar för att bygga den perfekta bilen, här hängde Måns och Felix som mest. Bilarna kunde tävla på racerbana när man byggt klart samt se om bilen klarade av att ”hoppa” igenom en ring/ eller gick sönder.

Familjens totala favorit var nog akvariedelen där man skulle bygga sin egen legofisk. När man använt fantasin, skulle man scanna in sin fisk så den blev digital och simmade runt med alla andra fiskar i akvariet. Nedan är Måns fisk som vi scanade in.

Det fanns så mycket roligt, en avdelning där man kunde bygga legogubbar som dansade, skulle kunna klara av en bana, grodor som flöt omkring i en dam, och egna blommor som ingick i ett blomhav!

Det gick att köra legorobbotar och rädda små människor, och en hel avdelning med endast olika legogubbar att bygga, Mollies favorit! Vi letade upp varje prinsessa och byggde och sen tog vi kort med armbandet.

Till sist fanns en legomaskin som producerade legobitar på plats. Vi alla i familjen fick varsin påse och en egen legokombination som vi är ensam om att ”äga” i världen. Ett experiment de just nu håller på med.

Vi är så otroligt nöjda med denna vistelse, har man inte varit där så rekommenderas det varmt!!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats