Fru Jarl

Måns språkutveckling.

Jag är så stolt över min fina kille! Det har hänt så mycket det senaste året, Måns pratar mycket, men på sitt egna lilla sätt. Han försöker, han övar och han lär sig mer och mer för varje dag som går. Vi satt i sängen jag och Måns igår kväll och pratade lite. Han vill lära sig mer och vi diskuterade hur vi skulle göra för att öva fram bättre uttal och fler ord. Han är inte den som sitter med kort vid köksbordet och övar, inte den som ritar eller lär sig på den vägen. Måns är den som vill ut och upptäcka saker, han vill lära sig genom att vara aktiv.

Vi kom fram till att vi nu minst en gång i veckan ska försöka dela på oss lite. Att jag och Måns gör något bara vi två. Det behöver inte vara något stort, men all uppmärksamhet ska vara på honom vid det tillfället då vi fokuserar på att lära oss genom att ha roligt. Nästa gång kan pappa och Måns göra något tillsammans, han lär sig olika från mamma och pappa.

Mollie kommer också att tycka att det är kul hoppas jag, framförallt mysigt att få lite egentid med sina föräldrar. Jag tror att Måns tycker det är skönt att få vara lite ensam och inte alltid tillsammans med Moliie, inte under de stunder vi övar på ord och uttal. Mollie är väldigt framåt och pratar väldigt bra, så detta kan vara ett sätt för honom att känna trygghet och att han utvecklas i sin egen takt.

Nu ska jag bara komma på lite bra aktiviteter och miljöer att öva på. Har ni något tips?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats