Fru Jarl

Påskhelg.

Vår påskhelg bjöd på ledighet, tid med familjen och god mat. Vi körde på ett helt vegansk påskbord med 5 olika maträtter. Jag gjorde saker jag hade testat förut, dels för att hinna men även för att vara säker på att det skulle bli gott.
Vi gjorde:
– Bönbollar med potatis, löksås, gröna ärtor och lingon
– Morot soppa med zucchini topping
– Gröna rispappersrullar med soja dipp
– Tofu scramble med stekta champinjoner
– Pasta sallad med broccoli, tomater, kikärtor och morot.

Det blev väldigt gott och vi fick massor med mat över, som vi levt på hela helgen. Rätt skönt faktiskt.

Vi började vår påskhelg med att hälsa på Farmor på sjukhuset. Barnen ritade och fixade fint påskpyssel och jag köpte med blommor med choklad. De tyckte allt att det var två små fina påsk ”kärringar” (gubbe) som kom in i sjukhus korridorerna. Vi tog en fika och sprang lite ärenden nere på Nyköping centrum.

långfredagen fick vi reda på att farmor skulle få komma hem, så då passade vi på att göra lite påsk fint hemma hos henne innan hon kom hem. Vi åkte ut och fixade påskris, köpte konstgjorda fjädrar, blommor till både inne och ute och godis. Vi städade, pyntade och planerade blommor på framsida och baksida. Det blev jättefint! Det blev ett bra välkomnande.

I lördags så bjöd vi Gammo och farmor på påsk lunch, så jag stod i köket från strax efter 10 och var klar med allt vid 14. En lugn och fin påsk, precis som den ska vara. Vi tog också en promenad med barnen ner till vattnet och matade änderna med bröd.

Igår fick vi överrasknings besök av Nathalie och Amanda. Alltid lika kul att ses! Mollie är så förtjust i Amanda som är så söt. Vi lekte i lekparken ute i det kalla vädret, lekte inne, åt lunch och fikade lite snabbt. Jätte mysigt som vanligt!

Idag har vi startat Måns motorcykel som vi snart ska ut och testköra. Våren är äntligen här!!!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats