Fru Jarl

Tips till gravida & småbarnsföräldrar.

De här tre böckerna hade jag önskat att någon hade tipsat mig om när jag väntade mitt första barn. Känner mig lite blind för att inte ha tagit reda på detta tidigare i livet, utan dumt nog litat på återförsäljare, producenter och myndigheter. Vet ni hur mycket kemikalier som vi har i vår vardag och som vi utsätter våra barn för varje dag, fast vi faktiskt inte behöver det?

De här tre böckerna beskriver på ett enkelt och bra sätt vilka kemikalier i vår vardag som är farliga, vart de finns, hur vi kan undvika dem och målet mot ett hållbarare liv.

Den bästa är ”Den onda badankan” av Katarina Johansson, den borde alla som ska skaffa barn eller har barn, ha hemma och läsa! Sen finns även ”Handla rätt för en giftfri barndom” av Anne Lagerqvist, Christine Ribbing och Karin Wallis. Den besrkriver också kort vilka kemikalier som är giftiga för våra barn och vart man kan köpa produkter som är giftfria.
Till sist är ”Ekoenkelt, vägen till en hållbar livsstil” av Pernilla Johansson. Hon driver även bloggen Ekoenkelt och en butik i Stockholm. Hon beskriver hur man kan ändra sin livssti på ett enkelt sätt för att leva mer hållbart och nyttigt.

Jag skulle börja med den första boken, den onda badankan. Läser man den vill man automatiskt veta mer.

Skulle du vilja minska kemikalier i din/ din familjs vardag? Vet du hur dessa påverkar er?

Vi vet väldigt lite hur dessa påverkar oss framåt, speciellt med en ”cocktaileffekt” och vi blandar alla dessa ämnen i våra kroppar. Kan jag undvika en stor del av dem, då vill jag göra det!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats