Fru Jarl

Uppgrenna naturhus & Röttle by.

Då var det dags att säga hejdå till Falkenberg idag och åka mot Gränna över natten. Lite sorgligt tycker jag, så skönt att leva ute på hjul. Men på ett sätt också skönt att komma hem!

Vi åkte vid 10 tiden och rullade raka vägen mot Gränna camping. Hade oturen att hamna i världens bilkö på E4:an strax utanför Jönköping där de just nu har vägarbete. Så resan tog mycket längre än planerat, som tur var sov Minelle största delen av resan.

Vi hade två mål med dagen förutom att njuta på campingen som ligger intill vattnet i centrala Gränna. Jag har velat stanna på Uppgrenna naturhus flera gånger, men vi har aldrig gjort det. Nu stannade vi där för en fika. Ett väldigt vackert beläget energihus/ växthus, både häftig arkitektur, mening och idé. Vi såg dock att de var till salu, hoppas att någon med samma vision tar över det, fast med mer driv. Vore roligt att som gäst kunna stanna för att äta gott och få ta del av hela huset. Nu var vissa delar endast för bokning. Ett häftigt ställe i vilket fall, mycket miljötänk, ekologiskt och veganska utbud. Kan rekommenderas!

Vårt andra mål var Röttle by för att kolla på vattenfall intill en gammal kvarn. Tipset fick jag genom Instagram, var en mycket fin plats men säkert mycket mindre vatten idag än i vanliga fall.

Kvällen spenderades på campingen. Lugn kväll med bad, god middag och en kvällspromenad. Jag och Minelle gick själva längs vattnet, Minelle nerbäddad i pyjamas. Mysiga sommarkvällar! Måns och Mollie har lekt hela kvällen i lekparken med nya kompisar. Mollie fick en kompis som pratade lossas språk ikväll, de var från Tyskland så hon hade med andra ord lite svårt att förstå!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats