Fru Jarl

Utedag & allergichock.

Nu ligger vi nerbäddade framför brasan alla fyra igen för att sova en sista natt här på ett tag framöver. Dagen har varit strålande vacker och skön! Sol och blå himmel hela dagen, därmed har vi varit ute mycket. Vi fick en hel del gjort idag, rensat, städat, lagt i en av båtarna och varit till tippen.
Efter att gräset blev klippt och alla björkar här börjat så ut, fick vi nu bekräftat att Måns har det jobbigt med pollenallergi även han. Han fick som en liten pollen chock och svullnade upp i och runt ögon och näsa, helt röd efter att ha kliat. Efter sin första pollen tablett, nässpray och ögondroppar blev han bra efter ett tag, men trött som man kan bli av medicinen. Han har visat små tendenser tidigare år, men det har aldrig blivit så här jobbigt som idag. Även Mollie tog nässpray nu på kvällen på grund av besvär, så de har nog ärvt lite från mamma och pappa.
Det som är härligt är att jag själv i år inte haft något besvär alls, och jag har varit ute hela dagen, stått och krattat när gräset klipps och ändå klarar jag mig. Tidigare år har det inte gått, jag har blivit jätte dålig. Jag inbillar mig att det är min goda kost, det är det enda jag förändrat. Vi får se om det håller i sig. Barnen har ju inte samma kost som vi till 100%, de går i skola och dagis..

Idag passade vi på att ta en tur in till Nyköping. Vi köpte 4 set med täcke och kudde till sommarstugan. Så nu har vi varsitt, mysiga och fräscha nya, det behövdes. Passade såklart på att ta reda på vilken typ av täcken och kuddar vi skulle köpa, rätt producerat och mindre kemikalier. Inte helt 100% men ett bättre alternativ köpte vi. Svårt att få tag på bättre, och hittar man är kostnadsskillnaden enorm på just denna typ av produkt. Nästa steg är att kolla på madrasser, och de ska vara utan flamskyddsmedel.
Köpte även nya stövlar till Måns och Mollie, blev självklart KAVAT, utan PVC och gjorda på återvunnet material och bra produktionsförhållanden. Dessutom helt underbart bra och snygga, vi har köpt mycket från dem.
Vi avslutade med sen lunch/ tidig middag på ät. i Nyköping, god vegetarisk sojaburgare och barnen åt pannkakor, vad annars liksom!
Vi har njutit av kvällssolen och den friska havsdoften, nu ska vi sova! Godnatt ?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats